Blinii cu ciuperci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2013 | 3371 vizualizari

 

Reteta este luata dintr-o revista, putin modificata la cantitati. Mie mi s-a parut ca este prea mare cantitatea de lapte trecuta acolo si nu am gasit faina de hrisca (a doua zi am gasit si faina de hrisca, dar ..asta este), asa ca am folosit de alt fel, iar ciupercile le-am pregatit dupa gustul meu.
Sunt foarte gustoase , aspectuoasa si cu un gust surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -3 oua
  • -150 gr faina alba de grau
  • -150 gr faina de soia
  • -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie )
  • -300 ml lapte caldut
  • -sare
  • -2 linguri de unt topit
  • Pentru ciuperci :
  • -500 grame ciuperci
  • -usturoi
  • -3 linguri unt
  • -1 lingura ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • -o jumate lamaie
  • Mai avem nevoie de smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu ciuperci:

Amestecam cele doua tipuri de faina .

Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .

 Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .

In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.

Pana cand aluatul nostru dospeste curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna  cu uleiul . Adaugam si usturoiul tocat marunt.  Peste toate stoarcem lamaia , asta pentru a evita inegrirea ciupercilor (eu am folosit champinion). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.

Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului.

Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin . Luati cu lingura din aluat pana cand se umple , cate o lingura intr-un loc.

Se lasa la prajit cam 2 minute pe-o parte , le intoarcem si le lasam din nou la prajit . Se iau de acolo si se scurg de ulei .

Si acum vom aranja astfel : o bucata de aluat prajit , punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci .

Este delicios.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

16.10.2013, 16:21

Rocsi , Motan , Lucy, Lia , Anett multumesc

laura_n 1

16.10.2013, 16:43

ce imi place ideea

anca_rm 1

17.10.2013, 08:47

laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu ciuperci